Skogsbad

Vi behöver det mer än någonsin

Skogsbad - ett nytt välmåendeverktyg!

Att vara i skogen känns inte bara bra, det ÄR bra för oss. Det kan läka oss från en rad stressrelaterade tillstånd och höja vårt immunförsvar på ett sätt som nu många vetenskapliga studier bevisar. Och visst kan det kan vara kul med mätbara tester, studier och forskning - men framför allt är det summan av alla delar i ett skogsbad som man ska uppleva i första hand, och inte de enskilda.

Skogsbad kan bli ytterligare ett redskap för oss för att få ny energi till kropp och själ, minska upplevd stress och ge anknytning till det enkla och naturliga. Precis just det som det finns stora behov av i dag och i framtiden. Min känsla är att Skogsbad - denna kombination av skog,  sinnlig närvaro och långsamhet - kommer att bli mycket mer efterfrågat i Sverige framöver. 

Det var ca 2004 i Japan som man började med mer seriösa studier och tester, på det som man annars intuitivt känt på sig. Forskning visar att redan efter kortare vistelser i naturen med avsiktligt långsammare tempo och öppna, närvarande sinnen, gav enormt många fördelar - skulle det finnas ett piller som gav alla dom, utan några biverkningar, skulle det vara en mirakelmedicin.

Studier har visat att skogsbad kan:

Sänka puls och blodtryck
Främja hjärta och blodkärl
Sänka blodsockernivån
Boosta immunförsvaret med en ökad mängd och aktivitet av sk. mördarceller.
Förbättra kognition, koncentration och minne
Reducera stress - sänker kortisol och adrenalin i blodet, främjar det parasympatiska nervsystemet och undertrycker det sympatiska.
Lindra oro och depression
Höja energinivån vid utmattning

Så det vi har känt på oss, stämmer bevisligen också. Skogen läker. Varför? 
Ta del av guidade Skogsbad hos de olika instruktörer som har utbildat sig hos mig - du ser dom i listan här nedan.  Eller vill du bli instruktör själv i denna ljuvliga form? Nästa instruktörskurs är 1-29 juli 2021. Anmäl ditt intresse, och ladd ner info här om du vill. 

shutterstock_212397901.jpg

Här kan du ta del av Skogsbad turer och instruktörer som jag har utbildat.

Sidan är under uppbyggnad, snart är den färdig... 

 

Events & Workshops

På gång med Holistic Training