Rikt inre liv

Publicerad: 3/3

Morgon.

 

Musik, ljus, kaffe och ett digestivekex. Tre morgonsidor gjorda.
Det är min bästa start. Vet att det inte är den mest effektiva, men min önskestart är inte effektiv, den är mjuk, kreativ och reflekterande. Den får mig att vilja gå upp ur sängen.

 

Ibland tänker jag att det verkar introvert. Att värdera en ensam stund så mycket. Men jag vill ha ett rikt inre liv, och då måste man ta hand om såna stunder.
Jag vill tro att jag också har ett rikt yttre liv. Det är min avsikt i alla fall, att ha både och.


Ibland är det yttre händelser, beteenden och handlingar som lyfter mitt liv och vice versa, livet blir bättre av mitt rika inre liv. Som vanligt en slags dans och balansgång.

 

Att göra morgonsidor är ett handfast sätt att värna om sin mer oslipade röst och samtala med sig själv. Att stjälpa ur sig sådant som annars kanske hade stått i vägen för resten av dagen, eller som ett sätt att få fatt i intressanta insikter och ledtrådar.

Själva formen är enkel: Du skriver 3 sidor i ditt block - utan att tänka så mycket, snarare håller du handen i rörelse och redigerar inte dig själv medan du skriver. Du tränar på att låta kreatören få uttrycka sig utan censur eller polering. Det kan vara om vad som helst, det som du har ”top of your mind” eller mer strukturerade ämnen.
Jag brukar börja mina med ” Jag vill skriva om…” och så blir det vad det blir. Ofta blir det lite gnälligt och trivialt, men det är ok.

Jag kan rekommendera en bok som heter The artist way - av Julia Cameron. Det är en fin beskrivning av kreativitet och självkontakt som är aktuell för alla att läsa.

Om du läser den kommer du bli ännu mer sugen på att göra morgonsidor. Vill du ha skön morgonmusik? Det här är min som jag lyssnar på precis just nu.

Och vill du ha en tydligare guidning av sköna morgnar så har jag gjort ett program som jag kallar Morning Bliss. Det har hjälpt många.

x Cecilia

 

 

Se alla nyheter »