Att visualisera

Publicerad: 31/7, 2023

Vi är själva skapelser och vi förväntas i vår tur fortsätta skapandet genom att själva vara kreativa.

/ Julia Cameron

 

Man kan vara kreativ i att producera något, men man kan också vara kreativ med hur man vill leva. Att göra sig till medskapare i dagen och i livet gör det mer spännande och tryggt på samma gång. Känna att man är delaktig i vad som händer, har någon form av designkontroll :)


Först skapa bilder och scener i fantasin, sedan tro på dessa.


Den klassiska visualiseringen bygger just på det. Du övar upp förmågan att se framför dig och sätta dig in i känslan av att redan vara, göra, ha - det du önskar.


Förutom att just leda dig mot det önskade (det finns nog inte en idrottsman som inte använder sig av den här typen av mental träning) så ger det dig en härlig stund. Det är inte tråkigt att få fem minuter av organiserad dagdröm - att få frossa i alla goda tankar, bilder och drömscenarios du kan tänka dig!

Rikta in dig på en specifik önskan, eller alla delar i livet så som du vill ha det. Iscensätt interaktioner, prestationer, beteenden, händelser, platser... Det kan kännas barnsligt, men det är halva grejen. Att komma ur din cyniska, övervärderade logiska inställning. Det friskar upp.

- Sätt en timer på 5-10 minuter ( eller förresten, strunta i timern) och gå in i drömlandet där du med tillit om att dina medvetna bilder för dig närmare det du vill vara, göra, ha.

- Involvera kroppen. Le, sträck armar mot luften, sätt ihop händerna framför bröstet, eler vad som än känns som de gester, mimik och kroppshållning du skulle ha om det blev som du önskar.

- Hör för ditt inre vad människor säger, deras skratt eller möjligen applåder…. Se andras glada ansiktsuttryck och vänlighet, se dig själv utifrån. Känn din självsäkra, glada hållning och hur det du gör, görs i flow… att det du drömmer om är manifesterat i form av någon särskild sak, som en plats, ett pris, en produkt, bankkonto, ett meddelande.

- Om du blir hämmad av tankar som: hur skulle det gå till? så släpp dessa genast. Det här är inte platsen och stunden för det. Här är du bara i att. Inte hur eller med exakt vem osv.


Vi är medskapare till hur vårt interna språk ser ut.

Att tro att någon vill dig väl eller tvärtom spelar stor roll för hur du kommer att relatera till den personen, eller hur? Att gå runt och tycka att du har otur hela tiden, påverkar definitivt din förmåga att vara öppen för att lyckas. Att se katastrofbilder eller vila i sköna framtidsförväntningar kommer att göra skillnad för ditt nervsystem.

Det påverkar det ditt humör och din energi både genast och över tid. Det påverkar ditt tillstånd som är summan av ditt fysiska, känslomässiga och mentala läge.

Och med bra tillstånd - blir kvaliteten på dagen väldigt mycket bättre!

 

Nästa gång du hör i från mig ska du få del 2 på detta tema :)

 

Vi hörs snart igen!

 

Xc

Se alla nyheter »