HÖST OCH RUTINER

Hoppas ni har haft en fantastisk sommar och är redo för höst! Lite mer rutiner, frisk luft att andas, kanske lite mer utrymme för egna intressen och arbete och en känsla av att kontrollera tillvaron lite mer :) Mina egna avsikter varje höststart är slående lika: komma i form igen, jogga, träna strukturerat och äta mer hälsosamt. Jobba vissa tider och vila andra. Lägga mig tidigt och gå upp tidigt...

Några vanor jag ändå har fått till, är att jogga med hunden i skogen varje morgon när barnen gått till skolan. Och sen vara duschad och klar till 9.00 då jag sätter mig och jobbar med mitt "main thing". Dvs inte mail, insta etc, utan det pågående projekt som är viktigast för stunden. "The main thing is to keep the main thing the main thing!" Varje gång jag splittar min uppmärksamhet blir jag så trött... och jag hörde den träffsäkra jämförelsen att det är som att springa 100 meter med hinder istället för utan, när du blir distraherad eller byter fokus. Så bredvid min dator ligger också mina "tysta lurar" som filtrerar bort onödiga ljud, kan varmt rekommendera sådana!

Om jag inte har skriv - eller planeringsjobb, så kanske jag åker till studion på Bergshotellet och brainstormar rörelser, filmar eller koreograferar mer aktivt. Jag älskar fortfarande rörelser och kommer till liv när jag leker i en tom studio.  Jag tänker försöka lägga till tre nya vanor: Göra 50 benböj + en prehab övning minutrarna precis innan lunch och innan middag, och ca 3 yinpositioner med djupandning precis efter att jag har borstat tänderna. Det bästa nämligen för att få till en ny vana, är att koppla den till något man redan gör! Har du någon god vana du vill väva in i tillvaron i höst? Kanske vill du använda någon av de filmer jag har lagt upp på sidan under "Tjänster" för att få till en morgonrörelse eller kvällsnedvarvning?

Om man inte får till alla goda avsikter man har inför en perfekt balanserad höst :)  så kan man åtminstone ha följande i åtanke:  Släcker det mig, eller väcker det mig? 

xc

DSC_0151.jpg (1)

PS. här kommer jag att lägga ingresser till framtida blogginlägg som också finns på Healthy Living. Välkommen dit redan nu och kika på äldre inlägg <3.

 xc

Events & Workshops

På gång med Holistic Training