AFFIRMATIONER - BEKRÄFTANDE ORD

AFFIRMATIONER.

Att affirmera är att bekräfta. Ett sätt att använda språket till vår fördel. Ord har ett stort inflytande på oss och vi kan medvetet välja vad vi vill så för frön i oss och runt oss. Vad som sägs - tyst i huvudet eller högt, får någon slags respons. " Prova att plocka upp enkla meningar och använd som bas för din meditation, när du tittar dig själv i spegeln eller på promenaden. En bra affirmation ger en energi du vill åt - mer grundad, stärkande eller upplyft.
Förhåll dig i ett långsammare tempo till meningen eller orden - som om du droppade ner dom i dig och lät dom få ringar på vattnet ut i hela dig: kropp, själ, hjärta, hjärna. När ringarna tagit slut, upprepar du ordet, meningen igen.

Här är några exempel.

De första är baserade på chakra systemet, som jag kommer skriva mer om nästa vecka. Du kan hoppa över det inom parantes om det känns enklare och bättre. 

"Jag är lugn och grundad, säker och stabil" (lägg händerna och/eller medvetenheten på toppen av låren.

"Jag är öppen för kreativitet, sinnlighet och sexualitet"  ( Lägg händerna och /eller medvetenheten kring nedre delen av magen och ryggen.)

"Jag stärker och uttrycker min personliga kraft och vilja, jag vågar lysa och ta plats, på ett lugnt och självsäkert sätt"  (Lägg händerna och /eller medvetenheten på magen, mellangärdet)

"Jag är på djupet kärleksfull och ser på omgivningen och mig själv med mjuka ögon" ( Lägg händerna och/eller medvetenheten på bröstet över hjärtat) 

"Jag uttrycker mig sant och autentiskt på ett skönt och befriande sätt." ( Lägg händerna och/eller medvetenheten över nacke, hals)

"Jag skärper min klara medvetenhet och intuition"  ( sätt ett finger och /eller lägg medvetenheten på pannan, mellan ögonbrynen.)

"Jag är omringad och buren av osynliga, goda krafter som vill mig väl" ( Lägg handen och /eller medvetandet över huvudet.) 

VID STRESS

"Jag ÄR mer än tillräcklig. Jag GÖR mer än tillräckligt. Jag HAR mer än tillräckligt"

"Jag har all tid jag behöver"

"Jag vilar mig i form"

"Släpp ( på inandning ) taget ( på utandning) " 

"Det kan hända mer när jag gör mindre"

 

VID PRESTATION

"Jag är bäst när det gäller"

"Mitt undermedvetna jobbar för mig i den här prestationen/mötet/föreläsningen - så att den blir magisk!"

"Jag är tänd men inte spänd"

"Hjälp mig vara mitt bästa, högsta jag idag. För mina medmänniskors skull, för min skull och för det stora helas skull"

För hälsa och energi

"Jag är frisk, jag är fri, jag är full av energi"

"Jag är en bra mamma, framgångsrik kvinna och en god vän" Reaktionen blir: Jaså, är jag? Vad härligt! :)  

"Jag blir starkare och starkare, dag för dag."

"Inget smakar så bra, som hälsosam känns" 

"Fastän jag känner mig trött nu, så är det ok."

"Jag smittar andra med min goda energi".

Etc...

Du kan själv skriva dina egna. Helst korta och slagfärdiga men också längre kan fungera. Då blir det en text att memorera och recitera tyst under koncentration. Som en liten "morgonbön" kanske. Lista ut vad som fungerar i din period just nu, eller för olika tillfällen och sammanhang. 

xc

 

DSC_0172.jpg

Events & Workshops

På gång med Holistic Training