Freepower instruktörskurs

Plats: Stockholm, Element spa på Clarion Stockholm Från: 3195:-

Vill du undervisa en praktik som ger dina elever glöd, energi och pondus? Som undersöker yang-kvaliteter såsom utåtriktad kraft, tydlighet, hetta och energi - kvaliteter som är motpol till, men lika härliga att få ta del av som det stillsamma och mjuka Yin. Fysiskt tränar du hela kroppen och ökar flexibilitet, kroppskontroll och tonus.

Instruktörsutbildningen är två dagar med möjlighet till egenstudier innan via film, manual och litteratur. Kursen hålls centralt i Stockholm på mysiga Element Spa som ligger överst i Clarion hotel på Södermalm. Du bör ha en tidigare erfarenhet av att undervisa, tex gruppträning, yoga, dans etc.

Tider: Torsdag  10.00-17.30 + Fredag 9.00 - 15.00 

 Efter godkänd instruktörskurs blir du certifierad Freepower instruktör och får rätt att instruera konceptet. Du betalar inte någon månadsavgift, men betalar för uppdateringar av musik och koreografi som kommer att skickas till dig som en fil du hämtar och laddar ner på datorn. Konceptet är reglerat via ett enklare avtal som du får i och med att du anmäler dig. Det innebär i korthet att du inte får vidarebefordra musik och material, att du förbinder dig till att använda den koreografi, musik och knowhow som hör ihop med Freepower, och att du inte använder detta material till annat.

 

 

35F69D6F-8F2A-4F86-9F92-262FD6D1E6F8.JPG

Freepower är en träning för skärpa och stuns i kroppen och sinnet, som både är spänningslösande och energigivande! Det är också en praktik som kan lära oss både att vara aktiva och offensiva OCH stilla och receptiva, med sin kombination av utvalda yogaserier, serier med kampsportsliknande övningar och avslutande meditation.
Många upplever att det stärkande att få ta ordentligt med plats i och med kroppen, och vi nyttjar det faktum att vi med kroppspositioner, andning och blick påverkar oss själva inåt och stärker vår upplevelse av mod, närvaro och självförtroende.
Klassen är enkel att applicera på en bred grupp, allt från vana och starka rörelseutövare till mer oerfarna och inte så vältränade personer. Tempot är ostressat och kontrollerat men övningarna starka och utförs utan paus. De flesta övningar är uppresta och klassen kan utföras med eller utan yogamatta. Klassen är 45 minuter - med möjlighet att förlänga till 60 minuter om man vill inkludera en längre meditativ eller avslappnade del. Koreografin utförs till musik, som är suggestiv och kraftfull, jämn och stödjande. Se gärna Freepower som ”yang yoga” dvs koncentrerad närvarande, helthetssträvande - men mer kraftfull :)

Jag har använt Freepower i många år på event och resor och känner att jag nu vill fånga upp det stora intresset och suget som deltagarna har visat!  Det är dags att göra instruktörskurser och regelbundna uppdateringar för att få spridning på den här fina praktiken som tycks vara efterlängtad och behövd hos många. För  ca 6-7 år sedan utbildades dock några enstaka instruktörer och även online har några utbildat sig - men först nu är det mer fokus och struktur på konceptet.  

Vi uppdaterar just nu alla "gamla" koncept så de blir användarvänliga och strukturerade koncept. F rom 2019 sker detta i samarbete med Erika Kits Gölevik som har mångårig erfarenhet av att vara yogalärare, grupptränare, personlig tränare med fokus på holistisk träning. Hon har utbildats i alla mina konceptutbildningar under åren och vill missionera "stark inifrån och ut" i sitt sitt arbete som journalist, författare och tränare. Hon kommer att vara den som håller utbildningarna i vår, antingen själv eller tillsammans med mig. Även Freepower och Holistic Rhythm (inspo från fd Afropowerdance) 

 

 

 

Intresseanmälan

Events & Workshops

På gång med Holistic Training